mandag, januar 26, 2015

OPPDATERT: Introduksjon til Koreansk Kosmetikk

★ª"˜¨¨★ª"˜¨¨HER ER EN INTRODUKSJON TIL KOREANSK KOSMETIKK! ¨¨˜"ª★¨¨˜"ª★

****OPPDATERT MED BL.A. MER DETALJERT INFORMASJON FOR NYBEGYNNERE!**** =) =) = )

Jeg vet jeg burde ha skrevet et blogginnlegg for lenge siden, med en intro om Koreansk hudpleie, for det er ganske masse å sette seg inn i. Men når jeg startet Facebookgruppen (https://www.facebook.com/groups/KoreanskKosmetikk/) kunne jeg aldri drømt om at den skulle vokse seg så stor!! Tenkte mer på å opplyse familie og venner om disse fantastiske produktene, men Koreansk Kosmetikk ble en hit, og nå tar det helt av... Jeg synes det er kjempekoselig! =) Vi er jo en herlig gjeng, og det er deilig med en dramafri gruppe, der alle hjelper hverandre og det er ingen bitching. Jeg merker nå at det er på høy tid å legge ut denne her på bloggen.

HVORFOR KOREANSK?

 
1) Det er billige produkter som alle har råd til
2) Ingrediensmessig er de på høyde med, om ikke bedre enn, dyre og eksklusive merker.
3) Det shippes til Norge på ca. en uke
4) Det finnes et ubregrenset antall merker og produkter å velge mellom
5) Alle finner noe som passer for deres hud
6) Medlemmer her har sett og erfart selv at produktene virker, at huden blir renere. får glød, blir glattere og mykere, at kviser forsvinner (til og med på atopisk eksem hos barn!, så de slipper å bruke f.eks kortisonsalve, som slett ikke er bra for huden.)
7) Mange produkter har utrolig pene og søte innpakninger
8) Igjen: Det er billig, billig, billig!!!
9) Man finner ut at huden fortjener det og at DU fortjener det!!

Hemmeligheten bak Koreansk hudpleie er HUDPLEIERUTINEN. Det er det første du må lære om! I Norge er det helt vanlig at man ikke har så mange steg i hudpleie rutinen sin. Det er ikke uvanlig at de koreanske kvinnene har mange, minst 10...

I Norge er nok dette den vanlige rutinen:
1) Rens
2) Toner
3) Hudkrem

I Korea har mange kvinner denne rutinen:
1) Rens a) Olje b) Krem/ Skum
2) Toner
3) Essens
4) Serum
5) Ansiktsmaske/ Ekstra (emulsjon, kvisekrem etc.)
6) Øyekrem
7) Dagkrem/ Nattkrem
9) Solkrem
10) BB/ CC krem
11) Mist
12) Vedlikeholdsprodukter

Nå har ikke jeg helt kommet opp til 12 enda, for man må introdusere huden gradvis for nye produkter. Tror jeg ligger på ca. 9 produkter nå. Synes det høres mye ut? Ja, det synes jeg også i begynnelsen! Tenkte at det der kommer til å ta evigheter! Slapp helt av; Det gjør ikke det. Jeg bruker kanskje 15-20 min på den rutinen, og det er så værd det, når man etterhvert ser de fantastiske resultatene man oppnår. Min hud har blitt renere, mykere, glattere, mindre fine linjer og har fått en helt annen glød, enn før - da hupleierutinen bestod av sminkeservietter og L'Oreal ansiktskrem.

Her er de produktene jeg brukte de tre første mnd (pluss noen andre produkter jeg testet innimellom):
1a) Holika Holika - Soda Pore B.B Deep Cleansing Oil
1b)Holika Holika - Soda Pore B.B Deep Cleansing Foam (Digger dette skummet!)
2) Etude House - Wonder Pore Freshner (toner)
3) Skinfood - Watery Berry Serum (Lukter himmelsk, og det gjør også emulsion i samme serie)
4) Skinfood - Watery Berry Emulsion (Lett flytende ansiktslotion)
5) Secret Key - Snail+EGF Repairing Eye Cream
6) Secret Key - Snail+EGF Repairing Face Cream

Du kikker sikkert litt i gruppa, på filer og bilder og tenker "Hva pokker er "Emulsion/ ampoule/ serum"??" Det gjorde i alle fall jeg i begynnelsen. Jeg var ganske forvirra over hele greia. Helt til jeg kom over en blogg som forklarer ganske mye, og jeg anbefaler dere virkelig å lese den! Der blir alle stegene forklart, alle de vanskelige, nye ordene i "Den Koreanske Hudpleierutinen" Som dere ser på første bildet i kommentarfeltet  har je laget en oversikt som dere kan printe ut og ha i baderomsskuffa eller noe sånt. (Ja, jeg vet nr. 8 mangler. Ble laget i en fei) =P ;) ;D Det er IKKE nødvendig å gjøre alle de stegene, bare så det er sagt. http://beautyfaceskin123.blogspot.no/2013/09/tipswhat-are-essence-serum-lotion.html

Den ANDRE hemmeligheten bak Koreanske hudpleie er ingrediensene! Nå er vi så heldige å ha et medlem som er hudterapeut, og hun sier hun er helt blåst av banen (i positiv forstand) av disse produktene. Ingrediensene er de samme som i skikkelig dyre og eksklusive merker.


HVILKE PRODUKTER SKAL JEG VELGE?
Du velger helt selv hvor mye du vil investere! De fleste begynner med det vanlige som er rens, toner, ansiktskrem (dag og natt) og noen masker. Av erfaring så tror jeg nok du kommer til ønske å tilføre mer og mer produkter, fordi de er fantastiske, og du ser resultater, OG det er deilig å dulle med seg selv! Jeg anbefaler alle å starte med Rens, Toner, ansiktskrem, gjerne en øyekrem, noen masker, og gjerne eg god nattkrem (Sleeping pack) Det er lurt å prøve et hudpleie produkt om gangen, kanskje i en uke eller to, før du introdserer et nytt. Dette for at huden ikke skal få "sjokk" og begynne å trøble. Sminke er det ikke sååå nøye med (med mindre det er bb eller cc krem), da det ligger oppå huden. LES DETTE: https://www.facebook.com/notes/koreansk-kosmetikk/artikkel-introducing-your-skin-to-new-skin-care-avoid-a-negative-reaction-engels/319445098264831

Du trenger ikke velge en hel spesiell serie. Du kan mikse og matche produkter fra flere serier. Først må du finne ut hvilken hudtype du har. Så hvilke områder du vil at produktene skal virke på. Har du tørr hud må du ha noe som tilfører masse fuktighet. Har du fet hud må du finne produkter som hjelper å redusere oljeproduksjon. Har du kviser, pigmenter, rødlig hud, eller andre ting du vil få "bukt" med.... Kanskje har du flere områder du vil jobbe i. Da trenger du produkter som enten jobber på flere områder samtidig, eller du kan f.eks ha en rensekem som hjelper mot ett og en toner som hjelper mot et annet osv. Så kan du/ vi begynne arbeidet med å finne produkter som hjelper mot disse tingene.Om du er bekymret for ingredienser i de ulike produktene anbefaler jeg deg å søke de opp her: http://koreanskkosmetikk.blogspot.no/2014/12/er-du-allergisk-sensitiv.html COSDNA har en ganske stor database og mange koreanske produkter er også med der. IKKE ALLE, men mange. =)


SLIK FINNER DU PRODUKTER PÅ EBAY SELV
Det er veldig mange som spør etter hjelp til å finne produkter mot det ene eller det andre, og det er jo nettopp derfor jeg startet denne gruppen; For å hjelpe folk å finne produktene som passer for dem. Når vi kommer med råd om produkter får vi nesten alltig også spørsmål om link. Det er forsåvidt greit nok, men det er veldig enkelt å finne dette selv! Vi i admin bruker enormt mye tid i disse gruppene, (denne og den engelske) både min admin Marita og jeg, og vi ønsker å bruke mest mulig tid på Å HJELPE FLEST MULIG å finne de riktige produktene. Vi ønsker ikke å bruke halve tiden på å leite på eBay, for det klarer dere selv. (Og vi ønsker oss også litt fritid til å gjøre andre ting).

HER ER OPPSKRIFTEN:
1. Gå til eBay
2. Skriv inn produktnavn i søkefeltet og trykk "søk"
3. Trykk på "Buy it now"
4. Trykk på "Price + shopping - Lowest"
5. Klikk på varene og sjekk selger for TO TING:
5A) 98,5% eller høyere positiv feedback
5B) Selger sender fra Korea, ikke Kina

DERE TRENGER IKKE å være overbekymret over å bli svindlet eller få falske produkter. Jeg har kjøpt masssssseeeeee, i alt fra små fra Koreanske shop-er, til små selgere, på eBay. Jeg har ennå IKKE opplevd å bli svindlet, fått falske varer eller noe sånt. Jeg har alltid fått det jeg har bestilt. Kun ET gruppemedlem har opplevd å fått falske varetestere. Har det vært noe problem s har jeg sendt mail og det har blitt ordnet opp i. Vær høflig, men bestemt i mailen. Si Please og Thank you, og sleng på et Have a nice day. Det koster så lite. Koreanere flest er opptatt av å yte god service. De setter sin ære i det. Men de tar ikke imot uhøflighet og kjeft (det er ydmykende), og det skal de heller ikke.<3-lig hilsen

 

Velkommen til gruppa mi

Facebook

=)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar